Wellness és a Kanapé

splash kanape

Wellness és a Kanapé

„Elegem van… Én ezt már nem bírom tovább… Feladom… Ott hagyom az egészet a fenébe… Kikészültem…” Valamint ehhez hasonló negatív gondolatok cikáztak a fejemben, miközben a következő havi kiadások és bevételek kuszaságát próbáltam átgondolni és kifundálni, honnan fogunk tudni annyi pénzt összeszedni, ami a kilátástalannak tűnő jövőnk fedezésére kellene. Egyszerűen képtelenségnek tűnt, hogy én az egyetem, a 2 tanfolyamom, a háztartás vezetése és az állatok ellátása mellett még érdemi munkát tudjak végezni. Kedvesem már így is 2 állásban dolgozik, nem sózhatok még egyet a nyakába…

Miközben az előttem vibráló színes excel táblázatot szugeráltam, hogy hátha valamilyen isteni csoda folytán a negatív hónapzárás pozitívra változik, felsőbb erők hatására valóban varázslat történt. Csak sajnos nem olyan, amire számítottam. Ugyanis egy óvatlan mozdulatomra az amúgy is rozoga kanapénk elemeire bomlott én pedig a földön landoltam. Ráadásul segélykérő kalimpálásomnak köszönhetően az esti filmezéshez gondosan odakészített kakaó is az ölembe borult. „Na ebből most lett elegem végleg!” – gondoltam, majd felkiáltottam: – A hétvégén elutazunk! – erre párom kisebb sokkot kapott, de nem zavartattam magam. Rögtön neki láttam szállások után kutatni az interneten, sőt közben azt is kieszeltem, hogy milyen pénzből fogjuk finanszírozni spontán kiruccanásunkat.

A szüleimtől minden évben közös ajándékot kaptunk Bálinttal karácsonyra, mióta együtt vagyunk. Idénre szerencsére még halvány lila gőzük se volt, hogy mit adhatnának nekünk, így előálltam nekik a tökéletes ajándékötlettel: fizessék ki az utazásunkat. Szerencsére nem kellett sokat győzködnöm őket, mire beadták a derekukat, sőt anyukám azt is elvállalta, hogy az utazás ideje alatt ellátja az állatainkat, így ez a probléma is megoldódott. Hosszas és keserves keresgélés árán végül sikerült egy megfelelő hotelt találnunk, ahol még szabad hely is volt az általunk kiválasztott időpontra. Ez végre egy kis pozitív töltetet adott és nem depressziós búskomorságban bambultam magam elé, hanem nekiálltam elvégezni az otthoni feladataimat.

A csütörtök délután úgy jött el, mint a fényhozó Messiás.

A szívünk és mi is ünneplőbe öltöztünk és elindultunk Balatonalmádiba, ahol a kiválasztott hotel volt. Útközben boldogan terveztük a hétvégi programot, ami valószínűleg úgysem fog megvalósulni. Helyette jóleső semmit tevésből fog állni a hétvége, de végre pihenhetünk egy kicsit. Miután megérkeztünk a szállásra és bejelentkeztünk, a szobánk, vagyis helyesen mondva, a lakosztályunk felé vettük az irányt. Mikor beléptünk, elállt a lélegzetünk. Egy tágas, fényűző nappali fogadott minket, lélegzetelállító kilátással a Balatonra. A nappali közepén egy hatalmas, modern, de mégis szolid kanapé állt. Fa berakása csillogott, a krémszínű szövet pedig selymesen fénylett a lemenő nap sugarainak ölelésében. Rögtön beleszerettem ebbe a kanapéba. „Bárcsak nekünk is ilyenünk lehetne!” Gondoltam, és hirtelen ötlettől vezérelve letelefonáltam a recepcióra, hátha meg tudják mondani, hogy honnan tudnánk ilyen kanapét venni és mennyiért. Legnagyobb meghökkenésemre azt mondták, hogy ezt az információt nem oszthatják meg velünk és letették a telefont.

Rajtam azonban nem tudnak ilyen egyszerűen kifogni! Szerencsére a wifi ingyen volt, laptopot pedig vittünk magunkkal, így amíg Bálint a kanapén heverve a TV csatornák között ugrált, én próbáltam megtalálni álmaim kanapéját az interneten. Előtte jól végigmértem a szobánkban lévő darabot, hogy milyen széles, ággyá alakítható-e, vagy látok e rajta bármilyen jelet, amiből megtudhatom, honnan származik ez a lenyűgöző kanapé. Mikor már kezdett elhagyni a remény, hogy sikerül rábukkannom bármilyen nyomra, a kanapé alján egy kis papírdarabot véltem felfedezni. Gyors mozdulattal letéptem és győzelemittasan felsikkantottam. Mintha a Szent Grált tartottam volna a kezemben, úgy fogtam az apró papírfecnit, ami az áhított bútordarab nevét tartalmazta. Így már szerencsére könnyen ráakadtam az interneten a számomra szükséges információkra. Egy idő után találtam egy oldalt, ahol pont ez a kanapé most egy rendkívüli akció keretén belül igazán baráti áron volt elérhető, sőt, még részletfizetési lehetőséget is kínáltak.

Másnap reggel rögtön lefoglaltam a kanapét és megígérték, hogy a következő héten ingyenesen ki is szállítják.

Így már sokkal másabb színben láttam a jövőt, és úgy éreztem, túl tudunk jutni a problémáinkon és ki fogunk lábalni az időleges nincstelenségből. Ennek a tudatnak köszönhetően csodálatosan éreztem magam a wellness hétvégénken és izgalommal töltött el a gondolat, hogy otthon nemsokára egy ugyanilyen csodálatos kanapé fog várni, mint amilyen ebben a fantasztikus hotelben is kényelmet biztosít a megfáradt embereknek.