Sarokgarnitúra a Facebookról

Antara premium sarokkanapé

Sarokgarnitúra a Facebookról

A sötétség fekete lepelként nehezedett Budapestre. A város egymás után hunyta le milliónyi szemét addig, míg már csak egy fényes pont pislákolt az éjjeli homályban. Ez az egy kis fénysugár az én szobám ablakából szökött meg és kacsintgatott csintalanul az ébredező égboltra. Ahogy a város, én sem tudtam lehunyni a szememet. Vacak, drága kiskutyám már az igazak álmát aludta az ágy végében. „Bárcsak én is így tudnék aludni!” Gondoltam, és tovább pörgettem a Facebook által elém vetített töménytelen információt.

Már legalább fél órája csak ezt csináltam. Bambultam magam elé és zombi módjára bámultam a villódzó képernyőt. „Ő kapcsolatban van. Őt eljegyezték. Nekik kisbabájuk lesz. Ő már megint nyaralni volt és ezt muszáj ország-világgal megosztania. Ő épp eszik.” Valamint hasonlóan érdekfeszítő történések tűntek fel, majd vesztek a semmibe az üzenőfalamon.

Én csupán apró morzsákat osztottam meg a virtuális nézőközönséggel életem kenyeréből. Azt, amikor szalagavatóm volt, amikor diplomát szereztem és néhány kirándulást a barátokkal, amik annyira emlékezetesre sikerültek, hogy muszáj volt mindenki tudtára adnom, hogy milyen jól szórakoztunk. De ennyi. Sose értettem, miért kell állandóan a Facebookon lógni. Mégis be kell valljam, ennek ellenére sokszor engem is beszippantott a virtuális valóság. Mint például ma este.

Gondolataimból egy felgördülő hirdetés zökkentett ki.

„Szuper akciós sarokgarnitúrák! Csak a készlet erejéig!” – szólt a figyelemfelkeltő szöveg. „Micsoda fellengzés… Hogy lehet valami szuper akciós? Aztán biztos itt is csak a szájuk nagy, mint a többi üzletben… aztán valójában a hirdetett sarokgarnitúrák közül semmi sem elérhető. Vagy az állítólagos szuper akcióban maximum 10 százalék kedvezményt adnak. Hagyjuk már!” – hessegettem el a gondolatot, hogy ideje lenne már lecserélnem öreg sarokülőmet.

Már éjfél is elmúlt, de én még mindig rendíthetetlenül próbáltam új információkat kiszippantani az internet csodás világából. Egy gondolat azonban végig ott motoszkált a fejemben. „Mi van, ha tényleg jelentős kedvezménnyel juthatnék sarokgarnitúrához? Vajon milyeneket árulnak?” Végül úgy döntöttem megpróbálom megkeresni a már látott hirdetést és felkeresem az áruház weboldalát. Az úgyse kerül semmibe…

Hosszas keresgélés után sikeresen megtaláltam a keresett weboldalt.

Minden várakozásomat felülmúlta a honlap, az értékesíteni kívánt bútorok pedig még inkább. A weblap dizájnos volt, mégis visszafogott, és ami a legfontosabb: könnyen áttekinthető. A sarokgarnitúrák között pedig volt minden, mi szem szájnak ingere. Extravagáns, modern, visszafogott, fiatalos, komoly, nagymamás és ezek keverékei. Mindenki megtalálhatta a neki tökéleteset. Én is rögtön beleszerettem egy sötétszürke sarokgarnitúrába, amit lila ülései igazán feldobtak és az összhatás tökéletes volt. Bohókás, fiatalos, mégis szolid. Olyan, mint én. Árak tekintetében pedig szerintem az élen jár az üzlet. Már értem miért tették oda azt a „szuper” jelzőt az akció elé.

Olyan kedvezményeket kínáltak, amiről álmodni se mertem volna. Úgy döntöttem, benevezek egy sarokgarnitúrára.

Másnap reggel már tűkön ülve vártam, hogy kinyisson az üzlet és telefonos tájékoztatást kaphassak az aktuális készletről. A telefon hosszan csöngött ki, végül pedig egy kedves férfihang szólt bele a kagylóba. Boldogan értesültem róla, hogy álmaim sarokgarnitúrája még eladó és az interneten keresztül is megrendelhetem akár, vagy lefoglalhatom, és megtekintés után megvehetem. Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem nem várok, megrendelem a kiválasztott ülőgarnitúrát és ide szállíttattatom. Azt hiszem ez volt életem egyik legjobb döntése.

A kiszállítás gyors és zökkenőmentes volt, a sarokgarnitúrám pedig maga volt a megtestesült álom. Minden leírásnak tökéletesen megfelelt, sőt még annál is jobb volt. Azóta is hálás vagyok, hogy a Facebook felvillantotta ezt a rendkívüli ajánlatot és, hogy nem kellett csalódnom ebben a remek ülőgarnitúra áruházban.