Bőr kanapé

bőr kanapé

Középkorú emberként már inkább a minőséget keresem mintsem a mennyiséget.

Épp ezért szerettem volna magamnak egy szép minőségi bőr kanapét vásárolni. Erre az oldalra tévedtem és több gyönyörű darabon is megakadt a szemem. Ezeket lejegyeztem és személyesen is ellátogattam a bútor áruházukba. Itt a kedves személyzetnek köszönhetően ki sikerült választanom a megfelelőt. Mit mondjak? A legjobb kanapékat találja itt meg az ember a legkedvezőbb áron ez kétségtelen. Én a bőrt preferálom, mivel az időtálló és kellemes érzés benne ülni. De hogyan is készül el a bőr olyanná, hogy a kanapén is élvezhessük? Nos, leírom a folyamatot: a tartósítandó nyersbőrt a tartósítás előtt vízben áztatják és mossák, hogy megtisztítsák a különböző rárakódott szennyeződésektől. Ezután az irháról lekaparják a rajta maradt húst, majd mészvizes oldatába áztatják a bőrt, és ledörzsölik róla a felhámot, valamint a nemkívánatos szőrt.

A nyers, megtisztított bőrt (pőrét) híg savval méztelenítik, majd enzimekkel puhítják (csávázzák).

A cserzésnek két fő módszere van: az egyik a növényi, a másik az ásványi cserzés. Az 1850-es évekig a növényi cserzés volt a legelterjedtebb módszer. A növényi cserzéssel a bőrt növényi kivonatok egyre töményebb oldataiban áztatják, legalább 12 órán át és legfeljebb f» héten át. Ezeket a kivonatokat fák és cserjék – egyebek között a quebrachofa és különböző tölgyfélék – csersavtartalmú kérgéből készítik. A csersav (tannin) reakcióba lép a bőrben lévő fehérjékkel. Végül erős, puha, vízálló anyaghoz, kész bőrhöz jutnak. Az ásványi cserzés fő módszere az 1850-es években bevezetett krómos cserzés: ebben az eljárásban a bőrt nátrium- dikromát oldattal kezelik, így hajlékony, könnyű anyaghoz jutnak. Cserzés után a bőröket gyakran 2-3 rétegre hasítják fel. A kapott rétegeket festik, és pótolják a feldolgozás során elvesztett természetes zsírtartalmukat, hogy megóvják a száradástól és az ennek következményeként fellépő meg-keményedéstől, elmerevedéstől. Szárítás után még bevonják egy utolsó réteggel, rendszerint akrilgyantával, és gyakran vékony lakkréteget is felvisznek rá, hogy felülete fényes legyen. na így lesz tökéletes a bőr ahhoz, hogy kanapé legyen belőle.

Abban biztos lehetsz, hogy a te lakásod dísze is lehet egy bőr kanapé. Nem számít mikor és miből is épült a lakásod. Tudtad-e, hogy az első épületek szükségképpen könnyen megszerezhető anyagokból épültek, amelyeket olyan kezdetleges eszközökkel is vágni, formázni tudtak, mint a kőbalta vagy a csontkés? Efféle építőanyag volt a faág, a tőzeg, a kő és a sár. Kézzel megformált, napon szárított vályogtéglákat nagyjából i. e. 6000-től használtak építkezésre a Közel-Keleten, s ez nagy előrelépést jelentett. I. e. 4000 táján a fémeszközök is elterjedtek, egyebek között a szekerce, a fűrész, a véső.

Így az építők több hasznát vehették a rendelkezésre álló anyagoknak.

Nagy fákat vághattak ki, deszkává, gerendává fűrészelhették szét őket, és nem kellett ágakkal bajlódniuk. Fémszerszámaikkal a követ is vághatták, alakíthatták és csiszolhatták. Ennek nagy hatása volt az első civilizációk fejlődésére. Az építők az állandó hajlékokon kívül lenyűgöző palotákat, templomokat, emlékműveket emelhettek, és kődíszekkel ékesíthették őket. Ha kanapéra lenne szükséged ezen a weboldalon meg fogod találni azt, amelyik a te lakásodba is tökéletesen passzol. Itt mindenki talál kedvére és pénztárcájára megfelelőt. Ne habozz, látogass el már a mai nap bútor áruházunkba személyesen, várunk szeretettel!